Teamowe Mistrzostwa Spinningowe o "Puchar Zarządu Koła" II TURA
Program zawodów w wędkarstwie spinningowym z łodzi
1. Cel Zawodów
- popularyzacja wędkarstwa spinningowego.
- wyłonienie najlepszego teamu zawodów – reprezentantów na zawody okręgowe.
2. Organizator
- Zarząd Koła nr 88 Wyszków
3. Termin i Miejsce
- 5.10.2024r. Serock, Stanica Koła Nr 6 Warszawa Wola, ul. Retmańska 75.
- Miejsce połowu: od Dzierżenina do ujścia Bugu do Narwi do miejscowości Cupel (na rzece Bug).
4. Sposób Rozegrania Zawodów
- wpisowe od Teamów wypożyczających łódkę ze stanicy – 50zł kaucja, zwracana w dniu zawodów.
- zawody zostaną rozegrane w jednej 5-cio godzinnej turze zgodnie z zasadami sportu wędkarskiego.
- drużyny dwu osobowe. Liczona łączna ilość złowionych ryb. Maksymalna ilość 30 sztuk.
- dopuszczany jest start juniora od 16 lat, pod opieką opiekuna.
5. Program Zawodów
- 6.30 zbiórka zawodników na przystani w Serocku.
- 6.45 zapoznanie z regulaminem zawodów.
- 7.00 wypłynięcie.
- 7.15 rozpoczęcie zawodów.
- 12.15 zakończenie zawodów.
- 12.45 ostateczne zgłoszenie się do komisji sędziowskiej.
- 13.15 ogłoszenie wyników, wręczenie pucharów i nagród.
6. Sprawy Różne
- w sprawach spornych decyduje sędzia główny.
- obowiązuje posiadanie aktualnej karty wędkarskiej.
- zawodnik ma obowiązek posiadania siatki wędkarskiej do tymczasowego przetrzymywania złowionych ryb, sprawdzenia łodzi w obowiązujący sprzęt ratunkowy (kapok, rzutka, wiosła, kotwica).
- maksymalna ilość łodzi przygotowanych przez Zarząd Koła - 12 sztuk,
- możliwość podpięcia własnego silnika o mocy do 5KM (bez kosztów).
- Zwodowanie własnych łodzi na przystani „CICHA ZATOKA” – Wierzbica 10 (przy moście po lewo) bądź ze slipu w miejscowości Cupel.
7. Nagrody
- za 1, 2, 3 miejsce puchary i nagrody rzeczowe.
- nagrody losowane
8. Wymiary ryb do punktacji:
- głowacica, sum - 70 cm;
- szczupak, sandacz – 45,1 cm;
- boleń, brzana – 40,1 cm;
- jaź, kleń – 25,1 cm;
- okoń - 18 cm.
Ostateczny termin zgłoszeń do 2.10.2024r. do 17.00 w sklepach wędkarskich.
Dodatkowe informacje pod nr telefonu 516 478 236